maandag 17 december 2012

Op weg naar Indonesie 1e stop Hong Kong

Vrijdag

 

Vrijdag 18.00 uur plaatselijke tijd in Hongkong. Wij zijn nu 27 uur onderweg. Onze voeten branden, kuiten zijn stijf en de antwoorden worden korter. De moeheid slaat toe na de reis en een dag sightseeing in Hongkong. De stad is een voorbereiding op het ‘echte’ Verre Oosten: Hongkong is vrij westers georiĆ«nteerd. Het straatbeeld is netjes, geen slums hier, of in ieder geval niet in het hart van de stad. Het was heel leuk om hier rond te lopen, de Engelse invloeden nog te zien (verkeer rijdt links en aanduidingen staan ook in het Engels vermeld) en met de ferry de rivier over te varen. We wachten nu op de aansluiting naar Jakarta, waar we om 23.00 uur plaatselijke tijd aankomen. Althans, als er geen mensen onwel worden zoals op de heenreis.
Na een uur of acht vliegen, kondigde de gezagvoerder aan dat we een tussenlanding zouden maken op Chonqing (gok) omdat een passagier direct naar een ziekenhuis moest. Op het scherm voor onze neus zagen we het virtuele vliegtuigje een lus maken en weer terug vliegen. Drie uur oponthoud kostte het ons uiteindelijk. Maar voor de tienjarige jongen die met een brancard werd afgevoerd en zijn ouders was het een drama.
Daar valt ons slaapgebrek en moeheid bij in het niet!
Alle mensen die ons een goede reis hebben gewenst heel erg bedankt. Tot gauw!

Zoals gezegd na een dagje  Hongkong rustig met de metro terug naar het vliegveld . Het verbaast ons te telkens hoe moeilijk het is om eenvoudige bewegwijzering te maken. Hoe en wat voor een kaartje we nu gekocht hebben, waar we naartoe moeten open en wat het eindpunt is.. het is ons soms geheel onduidelijk. Hoe zouden toeristen onze bewegwijzering en de de kwalteit van het openbaar vervoer ervaren als ze, zeg maar, onvoorbereid vanuit Schiphol naar Schiedam met de trein willen en met het openbaar vervoer vanuit een B&B in Schiedam Noord naar Rotterdam.?? You tell me…


Geen opmerkingen:

Een reactie posten