dinsdag 18 december 2012

Indisch Kookles in Alamanda Bed & Breakfast


Kookles van Richie

In Yogyakarta krijgt Marco kookles van Richie in Alamanda Bed and Breakfast. Eerst moet hij een sarong om, als een echte Indische man, stelt Richie. Na drie keer oefenen heeft Marco onder de knie hoe hij de doek zo moet draperen om zijn middel dat deze niet afzakt. Het staat overigens beeldig!


 Richie laat eerst zien welke ingrediĆ«nten hij gebruikt voor de ayam sweet en sour. In verschillende bakjes zit gesneden paprika, knoflook, peterselie, wortel, ui. Ik zie Marco zijn ogen al glinsteren: hij is gek op bakjes tijdens het koken (degene die afwast is dat minder, maar dit terzijde). De rijst staat al te stomen. Het is een gerecht dat niet zoveel tijd in beslag neemt en dat heeft Richie speciaal gekozen omdat we allebei fulltime werken.


Alamanda B & B

Alamanda B & B http://facebook.com/alamandayogyakarta is trouwens een aanrader van de bovenste plank. Er zijn slechts vier kamers, maar alle zijn met oog voor detail en smaak ingericht. Er is een buitendouche, zodat je ’s avonds onder de sterrenhemel en begeleid door krekels en gekko’s kunt douchen. We hebben een veranda met een rotan bank en twee stoelen met uitzicht over de rijstvelden en als je goed naar links kijkt op de vulkaan Merapi.

De eerste avond heeft Marco hier al genietend een enorme sigaar gerookt met naast zich een glas Bintang.

Het is nu stil in de keuken. Na de aanwijzingen van Richie is Marco druk bezig. Kip snijden, bakken, de saus maken. De tafel is al gedekt in de serre beneden. De kerstboom staat met rode flikkerende lichtjes om de hoek. Het is bijna Kerstmis. Al gaat de kerst momenteel enigszins aan ons voorbij; we hebben beiden een ontzettend vredig gevoel. Het is goed zo! Selamat makan!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten