maandag 26 juni 2017

Logeren bij Jek’s place

Bij Lake Maninjau logeren we bij Bagoes Café van Jek, een vrolijke ondernemer. Zijn schoonvader is het hostel ooit begonnen, maar het was verwaarloosd, vertelde Jek en vijf jaar geleden heeft hij samen met zijn vrouw de schouders eronder gezet. Het hostel ligt aan het meer, met zitjes op verschillende niveaus. Soms ligt er een varaan te zonnen op een van de platforms aan het meer, ‘maar alleen als het warm is’ (sic).


Jek is 49 jaar, getrouwd en heeft een dochter van elf. Zij is al bijna groter dan Jek en weegt denk ik ook een stuk zwaarder dan deze tanige man. “Het is een teken van welvaart als je kinderen dik zijn.” Jek praat graag met zijn gasten. Hij heeft voor zijn huwelijk veel gereisd, in Indonesië, en weet goed wat toeristen willen. 


De kamers zijn schoon, er is een eigen badkamer met toiletpot (in plaats van ‘voetjes’) en een veranda met uitzicht op het meer. We kunnen via Jek scooters huren, een auto met chauffeur en zelfs een volgend hostel. Morgen reizen we bijvoorbeeld door naar de Harau Canyon waar we twee nachten blijven slapen. Jek heeft alvast de eigenaar gebeld en gevraagd hoe de condities zijn op de weg. 
We moeten daar voor tien uur arriveren want anders staan we uren vast in de file. Na de Ramadan hebben veel mensen een week vrij en iedereen is deze dagen onderweg naar familie. Voor ons betekent het dat we om zes uur ’s ochtends op pad moeten gaan morgen.
Jek is geboren in Bukittinggi, maar koos voor Maninjau om drie redenen. “In de morgen is er die stilte. 


De temperatuur is hier aangenaam en ‘of course the food!’. “In Bukittinggi hebben we 100.000 rp per dag nodig om te leven, hier 20.000 (1,50 euro). We hebben een tuin waar chilli groeit en sereh. Wat hebben we nog meer nodig?”Regelmatig komen vrienden van Jek langs, om even een sigaret te roken, wat te praten met elkaar of muziek te maken. Gisteravond speelden Jek en een vriend op hun gitaar, hits van Clapton, the Stones en weemoedige Indonesische liedjes. We hebben nog maar een nacht bij geboekt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten