zondag 13 januari 2013

Wat kostte dat nou... Zo'n reis naar Indonesie?

Weer terug in Nederland, vol met verhalen en iedereen is heel nieuwsgierig naar onze bevindingen en de indrukken. Regelmatig wordt er verzucht:
Och kon ik maar es zo’n reis maken maar dat is natuurlijk veelste duur he......  

Voor veel mensen is een reis naar Indonesie de ultieme reiservaring een droom die ver weg is. Als je het geluk heb dat er iemand is die je dit kado doet spring je een gat in de lucht maar als je het allemaal zelf moet betalen is het dan een reis die maar voor weinigen is weggelegd denk je.....


Hier een vergelijk.


Op onze blog is  te lezen hoe wij ons voorbereid hebben, we zijn dus niet met een gezelschap gegaan. Alles hebben we zelf geregeld en via diverse websites de overnachtingen gereserveerd. Je kan natuurlijk alles laten regelen en bijvoorbeeld via http://www.djoser.nl/rondreis_indonesie/17_dagen_java_bali/ een 17 daagse reis boeken vanaf 1750 euro. Je gaat dan wel met een reisgezelschap en het echte Java of Bali kom je dan nauwelijks tegen. Het schema is strak en laat geen ruimte om een dag langer te blijven, of een stad over te slaan en je eigen gang te gaan.
 Stel nou dat je een jaar van tevoren bedenkt dat 17 dagen Indonesie je ultieme vakantie gaat worden. Je heb er redelijk wat voor over om dat te doen dus je besluit om er ook wat voor te laten.Je gaat normaliter een weekje op skivakantie, een midweekje ertussenuit in de lente, met zomervakantie 2 weken naar Italie of Frankrijk en in het najaar ga je nog een weekendje weg naar zeg maar Antwerpen. Je beoefent een sport, en eens in de 2 maanden ga je lekker uit eten met zn tweeen. Een beetje Googelen naar de kosten van bovenstaande kom ik gemiddeld op de volgende kosten:Via wintersporters.nl werd deze vraag gesteld:

Wat kost het nu gemiddeld, zo'n wintervakantie?Antwoord:

Hangt van de situatie af. Soms ben ik luxe gegaan, soms basic. Gemiddeld door de jaren heen voor een week (6-7 skidagen) ongeveer 850 euro per persoon.Met zn tweeen dus 1700 euro voor een week.


Midweek in de lente:
In neem een willekeurige datum en plaats:

Best Western Hotel

midweek april

314,30 euro  4 nachten

4 x avond eten (20 euro pp per dag)  en een drankje en zo 200 euroVoor een midweek 514,30 euro2 weken vakantie in Frankrijk met een tent in juni naar de Ardeche

Via de ANWB geboekt RCN La Bastide en Ardèche278,50 euro voor twee weken.

14 dagen eten, ijsje, drankje 25 euro per persoon per dag 700 euro

Benzine en zo: 350 euro

Voor twee weken vakantie in de Ardeche: 1350 euro /afgerond hoor, voor met zn tweeen


Weekendje weg Antwerpen 
2 nachten inclusief ontbijt. 170 euro eten en een drankje 50 x 2 = 100 euro. Totaal 270 euro.
 
Sport


contributie (ongeveer hoor) bij hockeyclub Zoetermeer 305 euro x 2 = 610 euro met een drankje erbij 20 euro per maand kom je op ongeveer 800 euro met zn tweeen

Je ziet het.. als je al je leuke dingen van een jaar bij elkaar optelt en je doet voor een jaar geen hele gekke dingen, blijf je thuis i.p.v. de vakanties, dan kom je al snel op een bedrag waar je  het volgende jaar comfortabel 17 heerlijke dagen op Java en Bali kan vertoeven. Inclusief vervoer, vlucht, eten, drinken de hele santekraam en nog veel meer.

Je heb dan niet eens je spaarcentjes aangesproken om je oh zo mooie droomvakantie te verwezenlijken waar je al zo lang naar uitkijkt en denkt dat het onmogelijk is dat jij ooit zo’ n reis gaat maken.Wat je ervoor terug krijgt is een onvergetelijke ervaring van een stukje wereld die nog zo puur en mooi is dat je je wel ervoor moet waken niet verliefd te worden op Indonesie. Twee keer naar Indonesie in een jaar is wel heel erg decadent....toch?????? Alhoewel.......

Wil je ook zo'n mooie reis maken naar Indonesië dan kunnen we deze eventueel voor je verzorgen.  Vluchten,  bijzondere hotels, gidsen, een op maat gesneden programma, alles is mogelijk. Neem gerust kontakt met ons via viefevijftigersoppad@gmail.com. We kunnen je dan een passende aanbieding doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten