vrijdag 2 augustus 2024

Thuis in Florence



Na onze stop in de Alpine Apuane zijn we doorgereden naar Florence. Degenen die regelmatig onze verhalen lezen, fronsen misschien hun wenkbrauwen. Alweer Florence? Sinds wij hier onze eerste vakantie hebben doorgebracht is de stad favoriet. Tel daarbij op dat ik hier in de coronaperiode vaak enkele weken achtereen heb gewerkt, en je hebt het totale plaatje: Florence voelt als thuis.

De eerste ochtend dat ik in de douche stond nu en ik hoorde kerkklokken luidden, moest ik glimlachen. In de stad gaan we doelgericht af op een terras, museum of restaurant, we weten immers de weg. Florence heeft een compacte binnenstad, waar de straten bovendien (over het algemeen) gewoon recht lopen en niet zoals in Genua naar boven en vervolgens weer naar beneden ☹. Kortom, het is heerlijk toeven hier. Een minpuntje is er ook. De temperatuur loopt ’s middags op tot 36 graden!

Warm en druk
Na 1 dag samen arriveerden dochter en schoonzoon. Zij waren op vakantie geweest in Spanje en wilden graag eens meemaken waarom wij zo graag naar Florence gaan, de plekken zien waar wij over praten thuis. Zo kwam het dat we de laatste dagen van onze vakantie met zijn vieren op pad zijn. Nou, dat hebben we geweten.

Hoewel we wel wat gewend zijn om te lopen op een dag, keken we nu ’s avonds met verbazing naar de cijfers op de gezondheidsapp. We keken ook weer met enigszins andere ogen naar de stad. Zagen de details op de gebouwen, bezochten musea die we nog niet hadden bezocht of heel lang geleden en genoten van de maaltijden met elkaar. 

Missen onze goede vriend
Zelfs hartje zomer kan ik Florence van harte aanbevelen. Natuurlijk is het druk met toeristen – dat zijn we zelf ook – en moet je van tevoren een museumkaartje bestellen. Maar de mensen blijven aardig, het eten heerlijk en de aperol spritz verfrissend. Wel missen we onze goede vriend Hans hier, maar dat maken we goed door allerlei sterke verhalen te vertellen over onze gezamenlijke avonturen in Florence aan dochter en schoonzoon. 

Kortom, reken nog niet op ons in Schiedam. Ons echte huis is nog ver weg gelukkig!